0
Σύνολο : 0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αλήθειες για το κράνος

 1. Το κράνος προστατεύει για μια σύγκρουση μόνο, μετά από μία, έστω μια μικρή σύγκρουση, πρέπει να αντικατασταθεί.
 2. Ασφαλής εφαρμογή του κράνους είναι η σωστή εφαρμογή ακόμα και το καλύτερο κράνος δεν προσφέρει προστασία εάν δεν είναι τοποθετημένο σωστά στο κεφάλι σας. Γιατί συγκεκριμένα χτυπήματα μπορεί να σας αφαιρέσουν το κράνος, εάν το κράνος δεν έχει εφαρμοστεί σωστά, ένα κράνος πρέπει να είναι λίγο "σφικτό" στην αρχή, αλλά με τον καιρό θα προσαρμοστεί στο κεφάλι σας.
 3. Όλα τα κράνη έχουν λουρί στο υποσιάγωνο. Πρέπει πάντοτε να είναι δεμένο καλά, χωρίς όμως να σας προκαλέσει δυσφορία.
 4. Πάντοτε τσεκάρετε τις πλαϊνές βίδες της ζελατίνας, πριν από κάθε χρήση. Αν χρειαστεί σφίξτε τις με κάποιο νόμισμα, ή εργαλείο. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε "φιμέ" ζελατίνες την νύχτα ή μέρες με χαμηλή ορατότητα.
 5. Μην προκαλείτε αλλαγές στο κράνος σας ή στο σύστημα κλεισίματος του λουριού του υποσιαγώνου. Μην βάφετε ή τοποθετείτε αυτοκόλλητα στο κράνος σας.
 6. Τα κράνη δεν είναι για πάντα. Όλα τα στοιχεία του κράνους παλιώνουν. Οι ειδικοί συνιστούν αντικατάσταση οποιουδήποτε κράνους μετά από τέσσερις σεζόν.

Οδηγίες εφαρμογής κράνους

 1. Η καλή εφαρμογή του κράνους στο κεφάλι ώστε να μην προκαλεί δυσφορία και να είναι άνετη.
 2. Το λουρί του υποσιάγωνου πρέπει να είναι καλά δεμένο, χωρίς όμως να προκαλεί δυσφορία στον αναβάτη.
 3. Αφού εφαρμόσετε καλά το κράνος στο κεφάλι σας, ρυθμίστε το λουρί στο σημείο που θα είναι απόλυτα εφαρμοστό στο σαγόνι σας, έτσι ώστε να μην αφήνει χώρο να περάσουν τα δάχτυλα του χεριού μεταξύ του σαγονιού σας και του λουριού.
 4. Με τοποθετημένο ασφαλώς το κράνος, μετακινήστε το κράνος δεξιά - αριστερά και πάνω - κάτω, ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι κινήσεις του δέρματος του κεφαλιού σας είναι ίδιες με τις κινήσεις του κράνους.
 5. Αφού τοποθετήσετε και δέσετε καλά το κράνος, δοκιμάστε να το τραβήξετε επάνω από το πίσω μέρος. Αν το κράνος έχει τοποθετηθεί σωστά, δεν μπορεί να βγει με αυτόν τον τρόπο, κατά συνέπεια καταλαβαίνουμε ότι έτσι έχουμε φορέσει σωστά το κράνος.
 6. Αν κάποιο άλλο άτομο φορέσει το κράνος σας, βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζει τις παραπάνω οδηγιες εφαρμογής.

Γεγονότα

 1. Ακόμα και υπό τις ιδανικότερες συνθήκες, όπως μεγάλη εμπειρία του οδηγού, πολύ καλή διατήρηση και κατάσταση της μοτοσυκλέτας, και ιδανικές καιρικές συνθήκες, ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί.
 2. Η κοινή λογική επιβάλλει ότι ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας χρειάζεται προστασία και ένα καλά εφαρμοσμένο κράνος είναι πιο αποτελεσματικό για αυτό το σκοπό.
 3. Κάποια όμως επερχόμενη σύγκρουση, μπορεί να υπερβαίνει τα όρια προστασίας του κράνους, και να προκαλέσει τραυματισμό ή θάνατο.
 4. Ακόμα και σε προσκρούσεις με πολύ χαμηλή ταχύτητα, μπορούν να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί του κεφαλιού.
 5. Φροντίστε σωστά το κράνος σας. Μην το καθαρίζετε με οτιδήποτε άλλο παρά απαλό σαπούνι και νερό. Κάποια κοινά καθαριστικά σπιτιού μπορεί να προκαλέσουν μη ορατή ζημιά στο κράνος σας, με αποτέλεσμα να το καταστήσουν ανασφαλές σε πιθανή σύγκρουση. Προσοχή μην ξαναχρησιμοποιήσετε το κράνος σας, εάν έχει υποστεί κάποια σύγκρουση. Ακόμα και αν φαινομενικά δεν έχει υποστεί ζημιά.
 6. Να θυμάστε πως το κράνος δεν είναι ικανό να αποτρέψει πάντα τον τραυματισμό και τον θάνατο σε όλα τα ατυχήματα. Όλα τα καλά κράνη έχουν στόχο την ελαχιστοποίηση των συνεπειών κάποιας σύγκρουσης. Η μεγαλύτερη προστασία σας είναι η λογική σας. Χρησιμοποιήστε την.

Αποθήκευση κράνους

Αν το κράνος δεν χρησιμοποιείται, πρέπει να φυλάσσεται σε καθαρό και στεγνό περιβάλλον. Επίσης για να μην ξεβάψει το χρώμα του, αποφύγετε την μακρόχρονη έκθεση του στον ήλιο.

Τα κράνη της Auto Profil

Η Auto Profil εμπορεύεται και προωθεί κυρίως τα κράνη ZEUS και στα καταστήματα μας θα βρείτε διάφορα μοντέλα σε jet, fullface και flip up. Τα κράνη είναι κατασκευασμένα με ευρωπαϊκές και αμερικάνικες προδιαγραφές και κατασκευάζονται στην Taiwan. Στόχος της ZEUS ήταν και είναι η παραγωγή προϊόντων άρτιων ποιοτικά και από πλευράς ασφάλειας, ώστε να ανταγωνιστεί τα γνωστά brands του χώρου. Σήμερα είναι ένα καταξιωμένο όνομα σε όλη την ευρωπαϊκή και αμερικάνικη αγορά προωθώντας καινοτομίες και σχέδια κρανών που αφορούν, τόσο τον μέσο, όσο και τον έμπειρο αναβάτη και είναι μία από τις λίγες εταιρείες που παράγει, από την αρχή μέχρι το τέλος (σχεδιασμός, moulding, βάψιμο, EPS), η ίδια τα κράνη της.

Κάθε χρόνο παρουσιάζει μοντέλα, με κέλυφος ABS αλλά και FIBER, ανοιγόμενα, ανοιχτά, κλειστά, ακόμη και παιδικά, όπως και ειδικά κράνη για motocross.

Όλος ο σχεδιασμός και τα graphics γίνονται από καταξιωμένους σχεδιαστές του χώρου, με αποτέλεσμα μια πολύ μοντέρνα και δυναμική αισθητική.

Τέλος να αναφέρουμε πως σήμερα, διαθέτει τέσσερα εργοστάσια ανά τον κόσμο και κατασκευάζει κράνη για μεγάλες και γνωστές μάρκες του χώρου.

Στο eshop μας μπορείτε να δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του κάθε κράνους ZEUS και να παραγγείλετε όποιο επιθυμείτε.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • Διευθύνση 1: Ελ. Βενιζέλου 4 – 6, Καλλιθέα (Χονδρική)
  Διευθύνση 2: Καλλιρρόης 69-71, Νέος Κόσμος (Λιανική)

 • Email:
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Τηλ 1: 210 92 43745
  Τηλ 2: 210 92 31206
Top